Ο μαξιμαλισμός επιστρέφει το 2023, με έντονη διακόσμηση, πλούσια χρώματα και πολλά -και αγαπημένα- αντικείμενα! Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε πώς θα την ακολουθήσετε, προκειμένου να δώσετε στο σπίτι σας έντονο χαρακτήρα.

Μαξιμαλισμός δεν σημαίνει ακαταστασία και ταυτόχρονα, δεν είναι εύκολο να ακολουθήσετε στο 100% τον συγκεκριμένο τύπο διακόσμησης. Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να διαμορφώσετε χώρους του σπιτιού σας.

Μαξιμαλισμός: Πολλά και πλούσια χρώματα

Το πιο βασικό στοιχείο της μαξιμαλιστικής διακόσμησης είναι τα χρώματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια βασική χρωματική παλέτα και στη συνέχεια να προσθέτετε χρώματα. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα σκούρα, όπως το μαύρο και το ναυτικό μπλε. Το μυστικό για τους σκούρους τοίχους είναι να προσθέσετε εντυπωσιακά και έντονα διακοσμητικά και μοτίβα.

Αντικείμενα που αγαπάτε

Βάλτε στον χώρο σας αγαπημένα χρώματα, υφάσματα, αξεσουάρ και διακοσμητικά. Για να μην φαίνεται η διακόσμηση τυχαία, επιλέξτε μερικά κοινά χρώματα και μοτίβα που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα δωμάτιο. 

«Πρωταγωνιστές» τα βιβλία

Αν αγαπάτε τα βιβλία, θα αγαπήσετε και την μαξιμαλιστική διακόσμηση. Το στυλ του μαξιμαλισμού είναι το όνειρο του κάθε λάτρη των βιβλίων, ενώ τα άλλα διακοσμητικά στυλ συνήθως περιορίζουν τον αριθμό βιβλίων που μπορείτε να προβάλλετε. Όλα τα βιβλία είναι ευπρόσδεκτα στον μαξιμαλισμό, οπότε τέλος οι κούτες με βιβλία στην αποθήκη και στο πατάρι!

Μαξιμαλισμός και άνεση

Η μινιμαλιστική διακόσμηση που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια σήμαινε μίνιμαλ ανάγκες και μίνιμαλ άνεση. Η μαξιμαλιστική διακόσμηση στην ουσία συνδυάζει την άνεση, παρέα με τα αγαπημένα μας χρώματα και αντικείμενα!

Έργα τέχνης

Οι τοίχοι που περιέχουν τέχνη είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μαξιμαλισμού. Μπορείτε στην κυριολεξία να γεμίσετε με έναν τοίχο! Το μυστικό για να δημιουργήσετε μαξιμαλιστικούς τοίχους είναι να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για το ταίριασμα των θεμάτων και των χρωμάτων. Στόχος είναι απλά να γεμίσετε έναν τοίχο με τα έργα τέχνης που αγαπάτε.