Η κονσόλα που συναντάμε στην είσοδο πολλών σπιτιών αποτελεί ένα από τα σημεία που μας παρέχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με τις διακοσμητικές ιδέες μας. Αν όμως έχετε δοκιμάσει διάφορες προσεγγίσεις και καμία από αυτές δεν σας ικανοποιεί, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας για να βελτιώσετε την κατάσταση.

Για να επιτύχετε ισορροπία στις κονσόλες εισόδου, μπορείτε να ακολουθήσετε την προσέγγιση του να ξεκινήσετε από τις δύο άκρες και να συνεχίσετε να διακοσμείτε προς το κέντρο του τραπεζιού. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε την παγίδα να μετακινείτε συνεχώς τα πράγματα προσπαθώντας να βρείτε τη σωστή τους θέση και δημιουργεί μια ισορροπημένη εμφάνιση στην είσοδο του σπιτιού σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης στην είσοδό σας, τοποθετώντας ένα έργο τέχνης στο κέντρο του τοίχου, πάνω από την κονσόλα. Αυτό το έργο μπορεί να είναι φωτεινό με έντονα χρώματα ή με απαλότερες αποχρώσεις, αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή, θα δώσει χαρακτήρα και προσωπικότητα στην είσοδό σας.

Για να δημιουργήσετε μια σύνθεση που θα φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική, μπορείτε να γεμίσετε τους κενούς χώρους με μικρότερα αντικείμενα. Δοκιμάστε να προσθέσετε κεραμικά βάζα ή άλλα αντικείμενα που ταιριάζουν στην αισθητική σας ανάμεσα στα μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε μια ισορροπημένη σύνθεση που θα δείχνει φυσική και αρμονική.

Εκμεταλλευτείτε τα βιβλία και τα περιοδικά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μία, δύο ή τρεις στοίβες από αυτά και να τις τοποθετήσετε στην κονσόλα. Ένας καλός τρόπος είναι να δημιουργήσετε μια στοίβα από χοντρά βιβλία και να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό αντικείμενο πάνω από αυτήν, όπως ένα φωτιστικό. Αυτό θα προσθέσει ενδιαφέρον και ύψος στην κονσόλα σας, δίνοντας ένα ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Για να προσθέσετε ένα φυσικό στοιχείο στην κονσόλα σας, μην ξεχάσετε να δώσετε ζωή και φυσικότητα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας ένα πλεκτό καλάθι ή άλλο φυσικό αντικείμενο. Επίσης, τα φυτά και τα λουλούδια είναι μια εξίσου καλή επιλογή, καθώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη σύνθεσή σας για να προσθέσετε ύψος και φυσική ομορφιά. Αυτά τα φυσικά στοιχεία θα προσφέρουν ζωντάνια και φρεσκάδα στην κονσόλα σας.